Hurma Sirkesi, sıklıkla kullandığımız üzüm ve elma sirkeleri gibi çok faydalı olmakla beraber ekşimtırak tadının az olması nedeniyle diğer sirkeleri kullanamayanlar için ideal ve şifalı bir üründür.
Sirkede bol miktarda C vitaminiyle bazı madeni tuzlar bulunur.
Medine hurma meyvelerine hiçbir katkı maddesi eklenmeden doğal fermantasyon yoluyla üretilmiştir. Bu nedenle özellikle kapak açıldıktan sonra hava aldığı sürece tortu, renk değişimi ve sirke yüzeyinde ?ana? adı verilen şeffaf bir tabaka oluşabilir. Bunlar bozulma belirtisi değildir ve sirke tekrar süzülerek kullanılabilir. Bu durum fermantasyonun devam ettiğini, sirkenin pastörize ve filtre edilmediğini gösterir.
Kullanmadan Önce Çalkalayınız.
Nasıl Kullanılır ?Tüm salata ve yemeklerde kullanabilirsiniz. Haricen bir çay bardağı ılık suyun içine 1-2 tatlı kaşığı hurma sirkesi,1-2 tatlı kaşığı bal ve 1-2 damla limon sıkılarak karıştırılarak tüketilmesi önerilir.
? Serin yerde saklayınız.? Türk Gıda Kondeksine uygundur.? Miktarı: 500 ml.? Menşei: Türkiye
Uyarı: İçerisinde tortu oluşması normal bir durumdur. Sirkenin doğal yollarla üretildiğini gösterir. İçindekiler: Sirke, Hurma Konsantresi (%4).
500₺ üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!